Csapatunk

 • Pelikán ErikaPelikán Erika, iskolavezető

  A Népszigeti Kutyaiskola vezető oktatója, életmód tréner. A Népszigeti Bemutatócsoport tagja vagyok a kezdetek óta. A csoport tagjaként rengeteg fellépésen, médiaszereplésen, forgatáson vettünk részt Samu nevű magyar vizslámmal.  Számos engedelmes, őrző-védő és ügyességi  vizsgát tettünk a K99-es vizsgarendszerben.  Ezek alapján az 5. helyet foglaljuk el  a ranglistán. 

  Gyerekkorom óta dédelgetett vágyam volt, hogy kutyákkal foglalkozzak. Samu kutyámmal indult el a nagy kaland, ami azóta is tart.

  Samut 2005 februárjában egy kisállatbörzén adták a kezembe 10 hetesen. Azonnal haza is vittük. Ez év végére a Népszigeti Kutyaiskolán elvégeztük az alap- és középfokú tanfolyamot. Lelkes gazdiként mindenhol ott voltunk ahol tanulni lehetett. Samukám mindenre kapható volt, és együttműködése, odaadása révén rengeteg dolgot éltünk meg együtt. Kommunikációnk mára nagyon kifinomulttá vált.

  Az idő előrehaladtával az oktatói munkába is belekóstoltam, ami egyre nagyobb teret kapott az életemben. Szép lassan vezető oktatóvá léptem elő.

  Csopotvezető oktatóként több száz kutya-gazdi párost segítettem abban, hogy kialakítsák a számukra legmegfelelőbb kapcsolatot. Nagyon sok tudást, tapasztalatot köszönhetek a Népszigeti Kutyaiskolának, amely nemcsak egy kutyasuli, hanem egy nagyon különleges közösség is egyben. A Tükör Módszer nemcsak a kutyám, hanem önmagam megismeréséhez  is hozzájárult, ezáltal egy magasabb szintű tudatosság elsajátításához. Célom az, hogy minden gazdában kialakuljon ez a fajta tudatos szemlélet.

  Időközben Samu egészségügyi okok miatt már nem vesz részt aktív tréningeken, a boldog nyugdíjas vizslák önfeledt életét éli. Epilepsziája miatt speciális terápiát és foglalkozást igényel. Mindent megteszek, hogy élete kiegyensúlyozott és teljes értékű legyen, hisz ő eddig mindent megtett azért, hogy segítsen nekem abban, hogy azzá váljak ami ma vagyok.

  Jelenleg Ellivel, a tavaly befogadott keverék kiskutyával készülünk vizsgákra és gyakorlunk fellépésekre.  Szertelenségével, bohóságával üde színfoltot hozott az életünkbe.

 • Princzes JuditPrinczes Judit, oktató

  Princzes Judit vagyok, tükör szocializációs, illetve alap- és középfokú csoportvezető oktató. Mindig is a kutyák szerelmese voltam, így 14 évesen már a család német juhászkutyáját kutyaiskolába vittem, igaz, akkor még hagyományos képzésben. A tükörmódszerrel 2009-ben ismerkedtem meg a Népszigeti Kutyaiskolán, ahol a Kiképzésvezetői tanfolyam és szakmai (engedelmes, ösztönkezelési, őrző-védő, kutyakommunikációs és -terápiás) szemináriumok elvégzése, majd gyakorlati képzések után 2010-től vezetek alap- és középfokú tanfolyamokat a tükörmódszer jegyében és rendszeresen veszek részt kutyaterápiás foglalkozásokon.

  Kutyám, Tonik mentett kutya, aki 2 évesen került hozzám úgy, hogy egészen addig alig volt kapcsolata más kutyákkal, és miután életének első 9 hónapjában folyamatosan bántalmazták, rendkívül emberfélős is volt. Sokat dolgoztunk azon, hogy mind emberekkel, mind kutyákkal megfelelően tudjon kommunikálni. Az alap- és középfokú tanfolyamok elvégzése után Engedelmes 4-es és Engedelmes 5-ös vizsgákat tettünk sikeresen. Jelenleg további vizsgacélok mellett agility edzésekre járunk, őrző-védő foglalkozásokon veszünk részt és nyomkövetünk.

  A tükörmódszer egy fantasztikus út ahhoz, hogy gazda és kutyája harmóniában, kiegyensúlyozottan és felszabadultan, teli örömökkel éljen együtt egymással és a környezetével. Kiképzésvezető oktatóként a célom az, hogy minél több gazdi-kutya párosnak segítsek elindulni ezen az úton

 • Nagy GyulaNagy Gyula, tükör szocializációs oktató

  Első kutyámmal, Sábával, az akkor alig négy hónapos bulldoggal már 2003-ban részt vettünk a Népszigeti Kutyaiskola kísérleti  kutyaovi programján, ahol Magyarországon elsőként teszteltük kölyökkutyákon a klikkeres tanítás hatékonyságát. Boldog voltam, hogy rosszcsont kutyámnak bármit megtaníthatok. Második bulldogom családba érkezése tette nyilvánvalóvá, hogy ismét a kutyasulin a helyem, így 2007-ben szaladtam vissza a Népszigetre, ahol addigra már megszületett a Tükör Módszer. Fentával hamar elvégeztük az alap- és a középfokú tanfolyamot és elkezdtünk vizsgákra készülni.  2008-ban beléptünk a bemutatócsoportba és elvégeztem a Kiképzésvezetői tanfolyamot, valamint különböző szemináriumokon (engedelmes, örző-védő, nyomkövetés) is részt vettem, hogy gyarapítsam szakmai tudásomat.

  Az elmúlt években rengeteg fellépésen vettünk részt, több ezer embernek mutattuk meg, hogy átlagos gazdaként, egy kis odafigyeléssel mi mindent el lehet érni saját kutyával. Első amatőr videónk a karácsonyfát díszítő ebek bejárta a világot és segített a módszer külföldön való népszerűsítésében. A bemutatócsoport összes videóját magam forgattam és szerkesztettem.

  A  csoport tagjaként rendszeresen járunk (a nagy rendezvények mellett) óvodákba, iskolákba, ahol a felnövekbő generációban tudatosítjuk a felelős állattartás fontosságát látványos trükkökkel fűszerezve.

  Büszke vagyok arra, hogy a Nevelt Ebek kutyasuli oktatói gárdáját erősíthetem és közelebb hozhatom a kecskeméti kutyás közösséget ahhoz a szemlélethez, amelyet a Tükör Módszer képvisel.

 • Szász ErnőSzász Ernő, tükör szocializációs oktató, őrző-védő oktató

  Szász Ernő vagyok, tükör szocializációs és őrző-védő oktató. A kutyákkal való foglalkozást hagyományos képzésben kezdtem 7 évvel ezelőtt. Óriás schnauzeremmer, Néróval, IPO 2-es vizsgáig jutottunk. A tükörmódszerrel két éve ismerkedtem meg a Népszigeti Kutyaiskolán, ahol a család vizslájával vettem részt az alap- és középfokú tanfolyamokon, majd elvégeztem az iskola által szervezett Kiképzésvezetői tanfolyamokat és szakmai szemináriumokat is. Azóta szocializációs oktatóként veszek részt az iskola tanfolyamain, illetve a Korom Gábor vezette 1 éves tükör őrző-védő oktatói képzés sikeres lezárásával őrző-védő oktatóként is tevékenykedem. Szakmai felkészültségemet Peter Scherk és Móricz Mátyás szemináriumain is bővítettem, és a fejlődés természetesen nem állhat meg. Szakterületem ezen kívül a nyomkövetés.

  A jövőben magánemberként szeretnék az IPO sportban tovább versenyezni, illetve tüköroktatóként az a célom, hogy minél több gazdának nyújtsak hatékony segítséget abban, hogy kedvencével problémamentesen és gazdagon tudja megélni a mindennapjait, és képzési terveit minél magasabb szinten tudja megvalósítani. Az őrző-védő foglalkozásokon, akár sportágként űzve, akár a kutya ösztönenergiáinak levezetésére életmódprogramként alkalmazva (és így szükség esetén terápiás vagy gyógyítási céllal is), szeretném fokozatosan előrébb segíteni a gazdákat.