Kutyaóvoda

A városi kutyatartás első problémái már a kölyökkutya családhoz kerülésével megkezdődnek. Hova vihetem sétálni? El merjem engedni? Nem fogják bántani a nagyok? Felszed mindenfélét a földről, ráadásul el is szalad tőlem, mit tegyek? Ezek, és más hasonló kérdések merülnek fel a gazdákban. A bizonytalan gazdit a kutya sem veszi komolyan, egyre kevésbé követi, fogad szót neki. A kutyaovi egyik legfőbb célja, hogy a gazdákat még a problémák kialakulása előtt megtanítsuk az egészséges rangsor felállítására, a kiskutya helyes nevelésére.

A kutyák kölyökkorban nagyon kíváncsiak és mindenre fogékonyak. Azokat az élményeket, melyeket ebben a korban élnek át, mélyen elraktározzák. Ezért nagyon fontos, hogy kontrollált körülmények között ismerkedjenek a különböző ingerekkel, a saját tempójukban, semmit semszabad erőltetni. Játék közben tanulják meg a közösség szabályait, a kommunikáció formáit, hogy mekkora erejük van, mi az ami már fáj a másik kutyának, stb.
Ehhez a korai szocializációhoz és ingerhez szoktatáshoz nyújtunk szakértői felügyeletet, segítséget. Az alap gyakorlatokkal is elkezdünk ismerkedni és ezzel felkészítjük a kutyát a későbbi iskolai foglalkozásokra.

Az óvoda nem tanfolyami rendszerben zajlik, ezért bármikor lehet csatlakozni és a részvétel gyakorisága is tetszőleges. A foglalkozások itt is több csoportban zajlanak, a kutyák mérete, kora, temperamentuma és érzékenysége alapján. Minden kutyának ajánljuk, a nagyon félős, ill. a várhatóan domináns kutyáknak kötelező!

Ízelítő az óvodai foglalkozás anyagából:


- szocializáció oktatói felügyelet mellett
- környezeti ingerekhez szoktatás – kerékpár, motor, fűnyíró, furcsa tárgyak, hangok, idegen emberekkel találkozás, stb.
- állatorvosi tanácsadás
- otthoni együttélés kialakítása – szabályok felállítása
- ismeretterjesztő előadások, tanácsadás
- ismerkedés az alap gyakorlatok tanításával – ül, fekszik, hozzám, stb.
- játékok

Jelentkezési feltétel: A kiskutya betöltötte a 3 hónapos kort, de 7 hónaposnál fiatalabb és rendelkezik a megfelelő oltásokkal. Az első alkalomra kérjük, hozzák el a kutya oltási könyvét is! Veszettség elleni oltás megléte is szükséges!
Amire szükség lesz: Éhes kutya, jutalomfalatok (apróra vágott sajt, virsli, párizsi, máj stb.),jutalomfalat-tartó (amiből gyorsan elő lehet venni a falatokat), sétáltatós felszerelés: nyakörv vagy hám + póráz, időjárásnak megfelelő öltözék, jókedv. Az iskolán preferált tanítási eszköz a klikker, melynek használatát, elmléti hátterét megtanítjuk a gazdiknak.

 

Részvételi díj: 1 alkalom: 1,500.- Ft; 5 alkalmas bérlet: 6,500.- Ft; 10 alkalmas bérlet: 12,000.- Ft, a megmaradt ovibérletet alkalmait 50%-ban beszámítjuk alapfokú tanfolyamunkon! Az első alkalom INGYENES!

Iskolánkon a foglalkozásokhoz szükséges jutalomfalat-tartó és klikker megvásárolható!

Regisztráció:   

Az első foglalkozás előtt REGISZTRÁCIÓ szükséges, az alábbi adatok elküldésével /opciók: SMS, email, FB üzenet a Nevelt Ebek Kecskeméti Kutyasuli nevű oldalon/: gazda neve, telefon száma, email címe, kutya neve, fajtája, ivara, születési dátuma

Bejelentkezés:

  • FB oldalunk/Aktuális Óvodai Esemény/OTT LESZEK gomb megnyomása
  • az eseményeket minden héten aktualizáljuk FB oldalunkon
  • FB profil hiánya estén kérjük telefonon érdeklődjön az időpontok után


Információ:  Pelikán Erika 

Tel.: 0620/436-4936

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.